Belgische Herder Club Nederland - Logo

  • Start

funday2017aankondiging

Online opgeven via het formulier

Gesponsord door:

proplan logo klein

Waar?

Dit jaar gaan we weer naar het Dogcenter te Kerkwijk bij Zaltbommel, Jan Stuyversdreef 4, 5315  Kerkwijk (dogcenter.nl). De show is indoor en de hallen zijn lekker verwarmd. Het Fun gedeelte zal buiten plaats vinden.

Voor wie?

Voor alle Jonge Belgische Herders die op die dag de leeftijd van 3 maanden hebben bereikt, maar nog geen 2 jaar oud zijn.  En voor de oudjes die de leeftijd van 8 jaar reeds hebben bereikt. Eigenaren zijn lid of geen lid van de BHCN.

Bent u eigenaar van een Belgische herder in die leeftijd, dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan deze dag.

Wat gebeurt er op zo’n dag?

Een Belgische Herder keurmeester zal op deze dag de jonge honden keuren. Iedere hond  krijgt een keurverslag. Wij zijn blij dat we de toezegging hebben van Wilma Roem om onze puppen, jonge honden en veteranen te keuren. Onder voorbehoud kan afhankelijk van het aantal inschrijvingen de hulp van een reserve Keurmeester gevraagd worden.

De honden worden niet gekwalificeerd, dus ze krijgen geen kwalificatie zoals  uitmuntend, zeer goed, goed of matig. Ze krijgen wel een keurverslag.
De eerste 4 honden worden per klasse wel geplaatst. Ook zijn er speciale prijzen voor de hond met de beste expressie, de hond met het beste gangwerk en de leukste combinatie baas/ hond.  

Fungames en actie gedeelte.

Voor de tweede keer zal dit jaar naast het show gebeuren ook een actief programma worden aangeboden . U kunt met uw hondje meedoen aan een spel/leer/test parcours. Denk hierbij aan apporteerspelletjes, speuren en zoeken, hindernissen, rennen naar de baas, trekspelletje met een lap ( pakwerk aanleg) en nog veel meer. Alles draait om het samen plezier hebben en tegelijkertijd kunt u leren waarvoor uw pup aanleg heeft en wat hij leuk vindt. Na afloop krijgft u een diplomaatje. Ook zijn er prijsjes voor bv. de snelste hond, de best apporterende en de grappigste hond etc. te verdienen.
 

Programma indeling

Voordat de keuringen beginnen zal er door Robert Bevers een presentatie en uitleg gegeven worden over hoe je een hond het best kan showen en wat je op een hondenshow kunt verwachten.

Leeftijd 3-6 en 6-9 maanden:

Voor de middag worden alle pupjes van 3–6 (Baby Klasse) en van 6-9 maanden (Puppy Klasse) gekeurd waarna aansluitend de Beste Baby en Beste Pup per variëteit gekozen gaat worden. Na de middag is er voor de puppen het fun gedeelte.

Leeftijd 9-18 maanden en 18-24 maanden en honden vanaf 8 jaar.

Na de middag komt de jeugdklasse 9-18 maanden en de tussenklasse van 18-24 maanden aan de beurt. Zo ook de veteranen. Waarna aansluitend ook de beste Jeugdhond en beste hond uit de tussenklasse en beste veteraan gekozen wordt. Deze groepen kunnen 's morgens meedoen met het fun gedeelte.

U begrijpt dat er een beperkt aantal honden maar aan de fungames kunnen meedoen, dus wie het eerst komt het eerst maalt!!!

Waarom meedoen?

Een jongehondendag is een leuke manier om eens te zien hoe een keuring verloopt en te horen wat een keurmeester vindt van het uiterlijk van uw hond. En dat alles in een gezellige en ontspannen sfeer. Al met al, een dag om mee te maken, een dag met vele jonge Belgische Herders en hun eigenaren en de mogelijkheid om (opnieuw) kennis te maken met de nestgenoten van uw hond en ervaringen uit te wisselen. Bezoekers met of zonder hond zijn natuurlijk van harte welkom.

Hoe kunt U meedoen?

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid en uw hond laten keuren, geeft u zich dan online op via het formulier

Voor meer info over inschrijven kunt u terecht bij Peter Rietkerk, tel:079-3517727. Voor alle andere informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Vanwege de kosten die dit evenement met zich meebrengt ( en alle prijsjes) vragen wij een bijdrage voor de exterieur keuring van € 17,50 per hond voor leden en van € 20,00 voor niet leden. Voor de Fungames € 12,50 voor leden en €15,00 voor niet leden.

Hoe gaat het verder op de dag zelf?

Heeft u zich met uw hond aangemeld voor de keuring dan wordt iedereen vanaf 9.30 verwacht. De keuringen beginnen om 10.00 uur.

Bij het secretariaat krijgt u een draagnummer op vertoon van uw bevestigingsmail.
We beginnen met de exterieur keuring van de jongste honden. De honden die aan de beurt zijn worden opgeroepen. Volgt u verder de aanwijzingen van de ringmeester op. Voor alle eigenaren van aanwezige honden geldt dat de honden geënt moeten zijn en dat u het entingboekje/dierenpaspoort bij u moet hebben zodat de organisatie daarop, indien gewenst, kan controleren.

Lunch voor deelnemers en bezoekers:

Het lijkt ons erg gezellig om in de middagpauze met z’n allen te lunchen. De kosten bedragen. € 8.25 p.p. ( Kopje soep, broodje kroket, melk, thee of koffie). Als u wilt deelnemen kunt u het aantal melden op het inschrijfformulier en het bedrag tegelijk met het inschrijfgeld betalen. U ontvangt ter plaatse een Lunchbon. Aanmelden voor de lunch i.v.m. bestelling graag vóór 20 maart 2017.

Betalingen dienen tegelijk met de inschrijving te gebeuren o.v.v naam hond.

IBAN/SEPA Nummer: NL39RABO0115546529
BIC Nummer: RABONL2U

Controleer wel even of wij uw opgave ontvangen hebben. Wij zenden een bevestiging per mail.

SLUITINGSDATUM INSCHRIJVING 20 MAART 2017 OM 24:OO UUR

AfdrukkenE-mail