Belgische Herder Club Nederland - Logo

Info BHCN KCM 2025

Dutch Belgian Specialty

Beste leden, exposanten en Belgische herder liefhebbers,

Tijdens ons gebruikelijk evaluatieoverleg met de NVBH, betreffende ons jaarlijks gezamenlijke Dutch Belgian Specialty  (KCM) weekend, hebben wij, de BHCN, aangegeven na 5 jaar van prettige samenwerking onze KCM in 2025 op een andere locatie en datum te laten plaatsvinden.
De onderbouwing van ons besluit hebben wij toegelicht aan de NVBH en willen wij natuurlijk met u delen.
De BHCN is in 2023 al meerdere malen benaderd door leden en exposanten met de vraagstelling of het niet mogelijk was om weer terug te gaan naar de oude situatie, NVBH KCM in de maand mei, BHCN KCM in de maand september.
De onderbouwing van de leden en exposanten;
*2 shows in één weekend is pittig voor deelnemers, ouderen en deelnemers met gezondheidsredenen, een besluit om niet voor het gehele weekend in te schrijven.
*Nederlandse deelnemers die van ver weg moeten komen ondervinden extra hoge kosten, 2 dagen brandstofkosten en/of hotelkosten enz, bovenop 2 x inschrijfkosten. Dit is voor exposanten een hoge uitgave in één maand, bij gespreide KCM, is de draaglast minder groot.
*Voor een aantal deelnemers is ook 2 dagen reizen, vroeg weg en laat thuis een behoorlijke opgave om vervolgens maandag weer te starten met dagelijkse werkzaamheden. 
*Er zijn deelnemers die graag aan beide KCM dagen willen deelnemen, door privé verplichtingen in het weekend is het niet mogelijkheid om beide dagen aanwezig te zijn.
*De BHCN heeft voor, tijdens en na de KCM onderzocht naar de omvangrijkheid van bovenstaande ervaringen.

Op grond van deze uitkomst heeft de BHCN besloten terug te keren naar de oude situatie, duidelijk is ook aangegeven aan de NVBH dat het hier in eerste instantie om een proef gaat, de ervaring in 2025 zal bepalen de opzet voor de komende jaren.
Wij hopen met deze besluitvorm tav de KCM, toegankelijker te maken voor alle exposanten.
Wij waarderen de samenwerking met de NVBH en zien verdere samenwerking voor nu en in de toekomst positief te gemoed.
Berichtgeving over onze Dutch KCM 2025; datum en locatie volgt zo snel als mogelijk.
Uiteraard staan wij open voor vraagstellingen hieromtrent, deze kunt stellen via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namens het bestuur,
Wim Bosch
Voorzitter BHCN.